• 20 aprilie 2024
  • Last Update 19 aprilie 2024 10:03 PM
  • Bucuresti

Juniorii de la Popești-Leordeni – campioni naționali

Juniorii de la Popești-Leordeni – campioni naționali

Articol de Cristian FRISK

 

Echipa de fotbal Sport Club Popești-Leordeni a reușit o frumoasă performanță cucerind, la categoria sub 17 ani, titlul național rezervat campioanelor județene. Practic, echipa din orașul bulgarilor catolici a câștigat campionatul județean organizat de AJF Ilfov după ce a dominat autoritar competiția locală. Linia de clasament a juniorilor popeșteni este elocventă, ei terminând fără înfrângere, cu 20 de victorii și 4 egaluri, golaveraj 164-23, pe plan județean. La superlative înscriem și faptul că am avut cel mai bun atac și cea mai bună defensivă din campionat.

 

Grație acestei performanțe, ei au mers mai departe, în faza națională, organizată de către Federația Română de Fotbal. Astfel, SC Popești-Leordeni a avut tur liber deoarece județul Ialomița nu a organizat competiție la acest nivel de vârstă. În optimile de finală, ilfovenii s-au impus cu scorul de 5-1 pe terenul celor de la Liceul Tehnologic Sf. Pantelimon București, pentru ca în sferturile de finală să treacă de echipa de juniori a clubului campion, Farul Constanța, cu 3-1.

 

Semifinalele s-au disputat după formatul tur-retur, iar SC Popești-Leordeni a trecut de LPS Vaslui cu 1-0 pe teren propriu și 2-2 în deplasare.

 

Finala campionatului a avut loc la Buzău, la Stadionul Metalul, oponentă fiind ACSM Codlea. Popeștenii au făcut un meci foarte bun, în ciuda ploii care a căzut pe durata celor 90 de minute. Ei au fost conduși la pauză cu 1-0, dar au revenit și s-au impus cu 3-1, performanța lor fiind aplaudată de peste 100 de suporteri concitadini.

Lotul SC Popești-Leordeni U17: David Pană, Eduard Năstase, Andrei Dogaru, Gabriel Petre, Iustin Tamaș, Ovidiu Ghilan, Matei Cârligea, Eduard Gunciu, Sorin Spînu, Marin Moga, Alexandru Răducanu, Cezar Cristea, Petru Domenic, Arman Zabini, Florin Rohozneanu, Andrei Cobzacu, David Dorobanțu, Adrian Gheorghe, Alex Cojocaru, Ali Hassan, Andrei Craiu, Paul Stan, Laurențiu Pascale, Nicolae Mocanu și David Stanciu. Antrenori: Valentin Anghel și Roberto Anghel, tată, respectiv fiu. Sponsori: Dumitru Stanciu – Arimex și Dorel Țone.

 

 

Titlul obținut de juniorii popeșteni este, practic, cireașa de pe tort într-un sezon excelent, în care alte performanțe ale clubului sunt următoarele: echipa de seniori a jucat finala barajului de promovare în Liga a II-a, juniorii U15 au devenit campioni județeni, echipa de juniori 2009 a câștigat o serie organizată de Asociația Municipală de Fotbal București, iar la Popești-Leordeni s-a desfășurat primul meci internațional din istorie, România – Macedonia de Nord U18, scor 3-0.

 

 

Clubul este sprijinit de Primăria și Consiliul Local Popești-Leordeni.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *