• 18 iulie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Fotbalul juvenil românesc A ÎNVIAT!

Fotbalul juvenil românesc A ÎNVIAT!

CS Dinamo București, campioana României Sfinx U11, a fost invitată în Franța pentru a participa la unul dintre cele mai puternice turnee sportive din Hexagon, dedicate fotbalului juvenil, L’Union Cup Toulouse. Competiția este una cu un grad foarte ridicat din punct de vedere sportiv și este reprezentativă pentru cel mai puternic fotbal juvenil din lume, și aici ne referim la fotbalul juvenil francez.

 

Jocul juniorilor dinamoviști a impresionat audiența franceză, reprezentanții academiilor din țara cocoșului galic felcitând, după fiecare joc (chiar fază!),pe  antrenorii micilor noștri reprezentanți,  Ștefan TOMA și Andrei MLADEN.

 

 

Campioana României a trecut de grupe (3 victorii si 2 infrangeri) oprindu-se în sferturi , acolo unde au terminat la egalitate cu puternica academie Montpellier, fiind învinși la lovituri de departajare.

 

Putem spune că, după o lungă perioadă, în care fotbalul nostru nu a (mai) fost reprezentativ la nivel european, o echipă românească impresionează atât din punct de vedere al jocului colectiv, cât și din punct de vedere al valorii individuale.

 

De altfel, încă de anul trecut, după câștigarea titlului de campioană ai României Sfinx U11, câțiva dintre juniorii dinamoviști au început să fie monitorizați foarte atent de către academii mari franceze de fotbal, precum Paris Saint-Germain , Montpellier sau Angers.

 

Una sau două academii din Franța le vom vedea evoluând și la Cluj Napoca, în cadrul Youth European Stars U12 – YES, între 30 Octombrie – 2 Noiembrie, în acest an, copetiție la care CS Dinamo București și U Evolution Cluj sunt deja calificate.

 

Felicitări lotului compus din: Marius POPA, Alexandru ANGHEL, Daris MAXIM, Alex TALAMBĂ, Andrei NEGUȚ, Cezar PAREPA, Nicolas PANĂ, Marc IANCU, Ayan PRISTOLIAN, Andrei RADU, Alexandru RADU și antrenorilor Ștefan TOMA și Andrei MLADEN.

 

 

Rezultate Turneu

1-0 Castanet

0-1 Beziers

4-0 Labruguiere

1-4 Toulouse

4-1 Angers

2-1 Union Saint Jean

2-2 Saint Brice

1-1 Montpellier

1-1 Cagnes

 

Related Articles

1 Comment

  • Marinaru Adi , 20 aprilie 2023 @ 11:07 AM

    In meciul cu Montpellier portarul Anghel Alexandru a parat 4 penalty-uri consecutiv!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *