• 25 mai 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (32) – Petrolul Ploiești, grupa 2009

Cronicile Sfinxului (32) – Petrolul Ploiești, grupa 2009

În liniște, ne putem gândi la ceea ce VREM să facem, la ceea ce PUTEM FI și la ce (mai) SUNTEM (și de ce). Dar doar în zgomot și din haos, prin mult neprevăzut, creăm ceea ce DORIM cu adevărat. E un dinamism divin pe care-l manifestăm instinctual, chiar dacă, în imperfecțiunea noastră obositoare, suntem, de la început și până la final, cei mai perfecți creatori – tocmai pentru că avem capacitatea de a scoate la iveală greșelile universului.

 

Am creat TIMPUL ca un răspuns dat Nemuririi. L-am așezat de-a lungul infinitului și l-am ancorat, ca să nu se desprindă, în Legende.

Între mit și realitate există doar 2 lucruri: o diferență de interpretare și o apropriere de înțelegere. Depinde de fiecare ce alege din ceea ce i-a fost lăsat să priceapă. Noi am ales să mărturisim, din lunga noastră călătorie, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

La întâmplare, am ales un timp, apoi, din semnele din jur, am ales un loc. Astfel, am ajuns la Ploiești, cândva un spațiu vast stăpânit de moșneni. Am revăzut și ne-am odihnit la umbra stejarilor și a gorunilor din Codrii Vlăsiei, care de mult se ridicau ca o mare armată seculară.

 

Ne-am trezit și ne-am privit cum mai suntem. Unul către celălalt nu ne-am rostit, dar am înțeles că trebuie să ne ridicăm și să pornim prin zgomotul noului răsărit. Fiecare ne-am sprijinit în câte-o înțelegere, am zâmbit și am plecat să cunoaștem, așa cum ne-a fost hărăzit.

 

Am ajuns repede la Muzeul Ceasului, ne-a potrivit pașii la ora cea mai bună și am fost la fix în momentul în care lupii galbeni au început să bată mingea pe terenurile academiei Petrolul Ploiești.

Și nu este Timp de aur mai frumos și mai strălucitor decât Petrolul Ploiești, o istorie cronometrată în repere de înaltă ținută.

 

Iar ceasul nostru arată ora la care trebuie să facem cunoștință cu grupa 2009, un team al speranțelor, din care încep să se ridice viitori semizei despre care vestim ai fotbalului românesc.

 

Echipa de juniori U12 a celor de la Petrolul Ploiești este condusă, ca un dascăl între spiriduși, de Cristian IORDACHE, un antrenor cu o experiență de peste 19 ani în fotbalul juvenil. Un făuritor de fotbaliști aurii, care nu uită să-și dăruiască timpul său celor ce vor să devină CAMPIONI.

 

Cristian IORDACHE

 

Cristian IORDACHE a început fotbalul la vârsta de 6 ani (neîmpliniți), în 1980, la FC Petrolul Ploiești. La clubul prahovean a parcurs toate etapele junioratului, până la 17 ani, atunci când s-a transferat la Poiana Câmpina (Liga 2), unde a debutat la echipa de seniori. După 3 ani, în 1994, vine în capitală, la Sportul Studențesc (Liga 2), unde va juca timp de 2 ani. În 1996 se transferă la Minerul Filipeștii de Pădure (Liga 3), iar în 1998 ajunge în Turcia, la Sayelsport Istambul (Liga 3 turcă), unde activează timp de 2 ani. Își încheie cariera de fotbalist în anul 2001 la Petrolul Băicoi.

 

Are Licența UEFA A și este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul ANEFS București. A activat mai bine de 19 ani în cadrul Centrului de Copii și Juniori Petrolul Ploiești și 3 ani la echipele de juniori ale Astrei Ploiești.

 

Grupa 2009 a celor de la Petrolul Ploiești a fost formată în anul 2017, atunci când micii semizei prahoveni au început să se adune ca-ntr-o  haită de lupișori galbeni. Dorința, dar mai ales instinctul,  i-a ajutat pe tinerii jucători să se dezvolte, să învețe și să crească focusați pentru ”marile vânători” ce au să urmeze. O echipă dinamică și răbdătoare, care se pregătește să atace, la un moment dat, marile trofee ale campionilor. Deocamdată, stau la până și așteaptă momentul prielnic.

 

Trupa este formată din juniori de perspectivă, cu un potențial foarte bun de exprimare, care îmbină într-un mod deosebit talentul și munca, inteligența și sacrificiu.

Un team cu un parcurs bun, mai ales în 2019, care a reușit ”să strângă” câteva rezultate interesante atât la nivel național, cât și internațional. Iată câteva repere notabile:

Locul 2 – Campionat AJF Prahova

Locul 3 – Turneul Internațional Kranevo 2019 (Bulgaria)

Locul 1 – Cupa Caraiman

Locul 7 (din 25 de reprezentante) – Turneul Internațional Cupa Belgrad (Serbia) – într-o companie selectă alături de mari academii din Europa Balcanică

Locul 1 –  Cupa Otopeni

Locul 1 – Cupa Zewa Sport

 

În cele ce urmează, vom face cunoștință cu membrii lotului de juniori U12 ai Petrolului Ploiești:

 

Ciprian Fabian BARBU – este un junior de reală perspectivă, care are multe calități ce-l pot ajuta în dezvoltarea unui parcurs de succes în fotbal. Un jucător polivalent prin definiție, chiar dacă este folosit de multe ori pe postul fundaș.

 

Ciprian Fabian BARBU

 

Fabian SANDU – un junior promițător, care are șanse să poată accede către echipe de nivel înalt. Un jucător cu profil ofensiv, cu un talent aparte manifestat în ”gura porții”, acolo unde are un randament deosebit, oportunist am putea spune.

 

Fabian SANDU

 

Ionuț Ștefan MANTA – este un junior talentat, un ”număr 10” în adevăratul sens al cuvântului. Un jucător creativ, deosebit de tehnic, cu o foarte bună și ”curată” lovire a mingii, care leagă foarte bine jocul echipei.

 

Ionuț Ștefan MANTA

 

Andrei DIMIAN – un junior înzestrat, care progresează în mod constant și care are șanse reale să se evidențieze, mai ales, în fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil polivalent ofensiv, dar care poate dezvolta, în timp, și caracteristici defensive.

 

Andrei DIMIAN

 

Gabriel VARLAS – este un junior de perspectivă, care are suficiente resurse pentru a evolua în continuare spre nivele superioare. Un jucător cu profil polivalent ofensiv, având un grad bun de tehnicitate.

 

Gabriel VARLAS

 

Sabin FIERARU – un junior deosebit, care poate avea o ascensiune interesantă, mai ales în fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil defensiv, cu multă calitate tehnică, foarte bun în duelurile 1 vs 1, având o bună lovire a mingii.

 

Sabin FIERARU

 

Cristian Iustin VIȘAN – este un junior înzestrat, care poate reprezenta o opțiune serioasă pentru viitor, mai ale pe spațiile mari oferite de fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil ofensiv, care se desprinde cu lejeritate de adversar și care dezvoltă un joc rapid, exploziv.

 

Cristian Iustin VIȘAN

 

Alexandru DIMIAN – un junior îndemânatic, cu mult potențial ce poate fi cizelat și perfecționat. Un jucător cu profil ofensiv, un coordonator prin definiție și un creator prin excelență.

 

Alexandru DIMIAN

 

 

 

Luca CODESCU

 

 

Darius BADEA

 

 

David BERBEC

 

 

David ȘTEFAN

 

 

Ciprian DRAGU

 

 

Matei ANDRONACHE

 

 

Rareș NEDELCU

 

 

Răzvan ANDREI

 

Prin urmare, grupa de juniori U12 a celor de la Petrolul Ploiești are mult potențial, în esență, nativ și care este este cizelat, format, înspre performanță, parcurgând fiecare etapă, cu răbdare și atentă observare la orice detaliu, elemente ce pot ajuta juniorii într-o viitoare carieră de nivel înalt. O trupă dinamică, care joacă un fotbal modern și plăcut, de multe ori spectaculos, care are șanse să intre în rândul elitei naționale, în câțiva ani, și care să aibă curajul să performeze, indiferent de adversar. Premizele sunt foarte bune, iar spiritul și istoria clubului pot fi ”motoarele” care să propulseze această frumoasă echipă.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii galbeni ai Petrolului din Ploiești despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *